יופי! זימנו אתכם לראיון? כל הכבוד! זה אומר קורות החיים שלכם מתאימים או שהפעלתם את איש הקשר הנכון. עכשיו צריך להתכונן לראיון כדי להגדיל את הסיכויים שלכם לעבור אותו בהצלחה ולהתברג בין המועמדים המובילים למשרה.
תעשו שיעורי בית- אל תחשבו שתגיעו לראיון ותתקבלו. המראיינים רוצים לראות שאתם מעוניינים במשרה, שהשקעתם והתכוננתם לקראת הראיון, שאתם יודעים לקראת מה אתם הולכים וכמובן שאתם מתאימים להם. זה דורש הכנה. אל תתעצלו!
תלמדו ותקראו על החברה- מכירים מישהו שעובד בחברה? מעולה, תדברו איתו, תתחקרו אותו על מה שהוא יודע לספר על החברה, על התפקיד, על המחלקה, על האנשים שעובדים בה. תלמדו לעומק מה החברה עושה, תקראו כתבות שנכתבו על החברה, תעברו על אתר החברה. תוך כדי הראיון תרצו לזרוק פה ושם הערות נונשלנטיות שהמראיין ידע שקראתם וחקרתם. ככה אתם מראים לו שעשיתם שיעורי בית.
תכינו שאלות (חכמות!)- תחשבו על שאלות שאתם יכולים לשאול- כמו למשל אם מדובר בחברת סטארטאפ אתם יכולים לשאול על סבבי הגיוס, מה המצב הפיננסי של החברה, אתם יכולים לשאול שאלות על המוצר, על היתרונות מול המתחרים, מה הציפיות מכם כעובדים. המטרה היא להראות שאתם רוצים להבין לעומק את התפקיד, שאתם לוקחים את התפקיד ברצינות ושאתם בוחנים את ההתאמה של התפקיד לשאיפות שלכם בדיוק כמו שהמראיין בוחן את ההתאמה שלכם לצרכים שלו.
תתכוננו לשאלות נפוצות- עד ששיטת הראיון ההתנהגותי לא תשתלט על עולם הראיונות, עדיין (לצערי הרב) יש מנהלים שישאלו שאלות בנאליות, אלו השאלות שעולות בכל הסדנאות שאני מעבירה- השאלות שאתם הכי שונאים- "ספרי לי על עצמך" או "תאר לי תכונה חיובית ותכונה שלילית שלך". בטוחה שיצא לכם לשמוע את השאלה הזאת. אז תכינו תשובות, תכתבו תשובה, תתאמנו עליה בקול רם. זה יעזור לכם להרגיש יותר בטחון. יכולים להעזר ב- chatGPT שיציע לכם תשובות לשאלות.
ניתוח תיאור התפקיד- what? זה לא מסובך כמו שזה נשמע, אבל כן דורש עבודה. קחו את תיאור התפקיד שפורסם, תוסיפו את כל מה שנדמה לכם שהם מחפשים- לדוגמה: למשרה של מתכנת הם כנראה רוצים מישהו שיודע ללמוד לבד וזה לאו דווקא יהיה כתוב בתיאור המשרה, זה ניחוש מושכל. על כל סעיף ברשימה שהכנתם תכתבו מה הניסיון שאתם מביאים בתחום הזה. אתם בעצם מנסים להבין מה הם מחפשים ולוודא שאתם יודעים להסביר להם שאתם הוא האדם שהם חיפשו.
חוזקות- אני לוקחת את זה עוד צעד קדימה, אבל אחרי שהכנתם רשימה ובה מה הם מחפשים ואיך אתם בדיוק מה שהם חלמו עליו, תעשו לעצמכם טובה ותכינו רשימה של החוזקות שלכם- רשימה ארוכה ככל האפשר. אותה תקראו (כמה שיותר פעמים) אבל גם רגע לפני שתכנסו לראיון. ככה תגיעו מלאי בטחון, תזכרו שאתם נכס לחברה ותכנסו לתת את השואו שלכם.
שימוש בדוגמאות- בדיוק כמו בקורות החיים (ומי שפספס מוזמן לקרוא -https://www.ronybarsela.co.il/post/מה-עובר-בראש-למגייסות-שעוברות-על-קורות-החיים-שלכם) גם בראיון אתם לא רוצים לדבר בקלישאות וסיסמאות. למה הכוונה? במקום להגיד אני ראש גדול, תנו דוגמה למשהו שעשיתם שמוכיח שיש לכם ראש גדול, לדוגמה- ראיתי שהיתה בעיה ב.... אז הצעתי פתרון והובלתי את הפיתוח שלו. היה בלאגן במחלקה, אז יצרתי שיטת תיוק שעשתה לכולם סדר ומאז אנחנו עובדים בשיטה הזאת. רוצים להגיד שאתם שירותיים, תגידו שהובלתם בסקרי שביעות הרצון בחברה. תמיד לדבר בדוגמאות מהניסיון המקצועי שלכם.
רושם ראשוני- תקפידו להגיע בזמן (עדיף אפילו להקדים כדי להימנע מלחץ מיותר לפני הראיון), להתלבש כמו שצריך, לשים דאודורנט ותחייכו לכל מי שעובר לידכם.
לא כל המנהלים יאהבו את זה, אבל אם היתה לכם דינמיקה טובה עם המראיין, אתם יכולים לשלוח יום אחרי מייל שאומר שמאוד התרשמתם מהתפקיד ומהחברה ושתשמחו מאוד אם גם הם חשבו ככה. אתם יכולים לנסח את זה בכל דרך, בהתאם לוייב שהיה ביניכם בראיון. זה מראה על התלהבות, מוטיבציה ורעב.
הכנה לראיון עבודה דורשת זמן והשקעה, אבל היא משתלמת.
רוצים להתכונן לראיון ביחד? דברו איתי 054-5892442
Σχόλια