top of page
  • תמונת הסופר/תronybarsela

כאוס זו השגרה החדשה

עודכן: 21 בינו׳



טוב, השנים האחרונות הוכיחו מעל ללא צל של ספק שאין כזה דבר שגרה.


היתה קורונה שדרשה מאיתנו לשנות "סדרי עולם", למדנו לעבוד מהבית, לנהל צוותים מרחוק, היו ארגונים שחשבו שנצליח "לחזור" לצורת העבודה הישנה, אבל העובדים הצביעו ברגלים והראו שזה לא יהיה קל כל כך.


משבר כלכלי ששוב שיבש את התוכניות ודרש מאיתנו להיות הרבה יותר מחושבים ויצירתיים.


המחאה החברתית שהעמיקה את המשבר, בטח בעולמות הסטארטאפים הוציאה את כולנו לרחובות. מנהלים רבים שחררו את העובדים על מנת לצאת ולמחות. המציאות הפוליטית הרחיקה משקיעים ושוב, דרשה מאיתנו לחשב מסלול מחדש.


הבינה המלאכותית שנכנסה לחיינו ודורשת מכולנו לחשב מסלול מחדש.


ועכשיו מלחמה. מציאות איומה ובלתי נתפסת, מצב רוח לאומי שמשפיע על כולנו, עובדים שמגויסים למילואים ובתוך כל זה צריך להחזיק את העסק מתפקד.


אתם כמנהלים עומדים למבחן תמידי, נדרשים להוכיח מנהיגות, להראות לעובדים שיש על מי לסמוך בתוך הכאוס.


אז איך עושים את זה?


בזמנים של כאוס וחוסר וודאות, שימו דגש (עוד יותר מתמיד) על האנשים שלכם. תהיו אמפתיים, תנסו לעזור ולהקל על העובדים, תציעו להם תמיכה ותפרגנו על ההתנהלות שלהם (שוב, עוד יותר מתמיד). יש סיכוי גבוה יותר שעובדים שמרגישים שראים ומעריכים אותם יצליחו להתמודד עם סערות ולתרום באופן יצירתי להתמודדות עם המשבר הנוכחי.


תקשיבו לצוות שלכם- הם הרבה פעמים רואים דברים שאתם לא. הם לפעמים מכירים את העסק שלכם לא פחות טוב מכם. תשאלו לדעתם, תשתפו אותם בדילמות, תנו להם להציע רעיונות ותשקלו אותם ברצינות.

תפעלו מהר- תטפחו תרבות שמעודדת גמישות, זריזות והסתגלות מהירה. תרבות בירוקרטית ששוקלת כל החלטה מאוד לעומק עלולה להתקל בקשיים להתמודד עם הכאוס. לרוב עדיף לזוז מאשר לעמוד במקום ולהתלבט. תוך כדי תנועה אפשר ללמוד ולתקן.


איטרציות קצרות- תזוזו מהר אבל גם תבחנו את הפעולות שלכם במרווחי זמן קצרים. ככה תוכלו לעשות את השינויים הנדרשים תוך כדי תנועה.


אנושיות- אתם עשויים בשר ודם בדיוק כמו העובדים שלכם. אתם רוצים להראות מנהיגות אבל גם להראות את החששות וההתלבטויות שלכם. אף אחד לא מצפה מכם לדעת הכל, תציפו דילמות ואתגרים, מבטיחה לכם שהעובדים יעריכו אתכם הרבה יותר.


תקשורת- תדברו עם הצוותים שלכם. יש תופעה כזאת (שעליה אולי נדבר בפוסט אחר) שנקראת עייפות משינויים. תנו להם "לשחרר קיטור", תשתפו, תקשיבו. הם כבר יגידו לכם מה הם צריכים כדי להמשיך ולתפקד ביעילות.


ניהול סיכונים ומשברים- זהו סיכונים פוטנציאליים, תעריכו את ההשפעה שלהם על הארגון ופתחו אסטרטגיות להקטנת הסיכון. ככל שתתכוננו לתרחישים שונים, כך יהיה לכם קל יותר להתמודד עם המציאות המשתנה.


אלה כמובן רק חלק מהפעולות שכדאי לעשות, אבל בגדול, תנקטו בגישה אג'ילית ותדאגו לאנשים שלכם, כי הכאוס כאן להשאר, הוא רק מופיע בכל פעם בצורה אחרת ודורש מכם הסתכלות יצירתית.


רוצים לפעול ומהר? דברו איתי 054-5892442

18 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page