top of page
תמונת הסופר/תronybarsela

שביעות רצון ומחוברות ארגונית? ככה תעשו את זה ללא תקציב



כמנכ"לים ומנהלים של סטארטאפים וחברות קטנות חשוב לוודא שהעובדים מרגישים מחוברים, מוערכים ומרוצים. בעוד יש חברות עם תקציבי ענק להשקיע בעובדים שלהם (זה גם כבר פחות רלוונטי היום), אתם כנראה לא תביאו את עומר אדם להופעה ל- 20 העובדים שלכם. (אפשר להתווכח האם להביא את עומר אדם תורם מחוברות הארגונית, אבל זה לפוסט אחר, בטח עכשיו כשהוא בדובאי 😊).


לענייננו, חברות רבות משקיעות את הכסף שלהן ב- happy hour בימי חמישי, אני לא נגד, אבל צריך לשאול את עצמנו מה המטרה? מה נשיג ע"י זה?


הנה כמה דוגמאות למדיניות שחברות הנהיגו במטרה להגביר את שביעות הרצון ומחוברות העובדים בתקציב זעום או ללא תקציב כלל-


חברת GotFriend הישראלית תלו על לוח המודעות פתקים עם מילות הערכה והוקרה וכל אחד יכול לתלוש ולהעניק לקולגה. אפס תקציב ואימפקט ענק. תרבות חיובית ופרגון מקושרת באופן ישיר לתחושת שייכות ושביעות רצון של עובדים.


סלון Olive & June- סלון יופי קטן בלוס אנג'לס נותן לעובדים שלו גישה חופשית לספריה הכוללת ספרי העצמה, התפתחות מקצועית ושיפור עצמי. העובדים מרגישים שמשקיעים בהם כאנשים ולא רק כעובדים, בטוחה גם שהם מביאים ערך מוסף לארגון מעצם הלמידה.


חברת Bizzabo- חברה המספקת פלטפורמה לניהול אירועים מציעה לעובדים ארוחות צהריים צוותיות, נוצר חיבור חזק יותר בין העובדים ותחושת שייכות ומחוברות ארגונית גבוהה יותר. החברה גם מעודדת את העובדים לנצל הזדמנויות לפיתוח אישי ומקצועי ולצאת לכנסים מקצועיים. לא דורש מכם כלום, רק לשים את זה על השולחן. העובדים מעריכים את המחווה, לומדים, מעשירים את הידע המקצועי שלהם וזה חוזר בחזרה לארגון.


ה-Penny Hoarder הוא אתר פיננסי הדואג לרווחתם הכלכלית של עובדיו. החברה מציעה מגוון של הטבות בריאות פיננסיות, כולל גישה ליועץ פיננסי, תכנון פרישה, תוכניות תכנון פיננסי ועוד. מדובר בהטבות שאינן עולות לחברה הרבה, אך הן מראות לעובדים כי בריאותם הכלכלית היא בראש סדר העדיפויות, מה שמעלה את תחושת שביעות הרצון והבטחון התעסוקתי.


חברת Harvest- חברה לניהול זמן ותקציב הנהיגה רפורמה של ימי חופשה ללא הגבלה. גם בארץ יש חברות רבות שהנהיגו את ההטבה הזאת. העובדים יכולים לצאת לחופשה ללא הגבלה (אך גם ללא צבירה של ימי חופש), כמובן שנדרש אישור מנהל. העובדים מרגישים שסומכים עליהם ובפועל, לא מנצלים הרבה יותר ממה שניצלו לפני שהונהגה ההטבה.


חברת Trello- ההחברה פיתחה כלי לניהול פרויקטים והיא הנהיגה מדיניות שבה היא מעודדת את העובדים יום אחד בחודש לעבוד על יוזמות או רעיונות התורמים לפיתוח החברה או לפיתוח מקצועי אישי שאינם קשורים לתחום העבודה. היוזמה הזאת אינה עולה כסף (ישיר) אבל מראה לעובדים שהתרומה והרעיונות שלהם חשובים ומשמעותיים לחברה וזה סופר חשוב ומשמעותי כשמתסכלים על תחושת מחוברות ומשמעות של עובדים.


חברת Buffer- פלטפורמה לניהול רשתות חברתיות הנהיגה מדיניות של "open salaries", השכר בחברה חשוף לכולם. אני יודעת, זה מרחיק לכת, אצלנו אין עדיין (לפחות עד כמה שידוע לי) חברות שהנהיגו מדיניות כזאת. אולי בגלל האופי הישראלי. אבל! מחקר שנעשה הוכיח שהוגנות בשכר חשובה לעובדים פי 13 משכר גבוה. שוויון והוגנות בשכר הוכחו כמקושרים לבריאות ארגונית, כשהעובדים תופסים את החברה כהוגנת בשכר, כך הם תופסים אותה גם בנוגע לגבי ההתנהלות בכלל וזה משפיע מאוד על תחושת הגאווה ושביעות הרצון.


בכוונה בחרתי דוגמאות לחברות יחסית קטנות כדי שלא יהיו לכם תירוצים, יש כמובן עוד המון דוגמאות. לא חייבים להוציא עשרות אלפי שקלים בשביל להשיג תחושת מחוברות, גאוות יחידה, גאווה בחברה ובהנהלה, שביעות רצון ותחושת שייכות.


רוצים לחשוב ביחד איך עושים את זה אצלכם בחברה? דברו איתי 054-5892442

2 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page