לצערי הרב אני נתקלת ושומעת לא מעט סיפורי זוועה מראיונות עבודה. גם ככה זו חוויה מלחיצה ומורטת עצבים, אבל לפעמים מתווספות לזה חוויות לא נעימות נוספות.
קסם ההעלמות-
הסיפור הכי נפוץ. הלוואי והיה לי תירוץ טוב בשביל החברות, אבל ממש ממש אין לי. כמעט ואין מישהו שלא נתקל בקסם הזה, הגעתם לראיון, היה נראה שהחברה בעניין, התקדמתם לעוד ראיון ופתאום, פוף. החברה נעלמה. לא חוזרים לשיחות ולמיילים, לא שומעים ולא רואים.
לצערי אין לי איזה מוסר השכל להציע פה, חוץ מלהמשיך הלאה ולהגיד תודה שלא הצטרפתם לחברה הזאת. חברה שלא מתייחסת ברצינות למועמדים שלה, לא יכולה להתייחס ברצינות לעובדים שלה.
תיאור תפקיד שלא תואם את התפקיד בפועל-
הגעתם לראיון, ציירו לכם תמונה מאוד ברורה של מה תכולת התפקיד ומה הוא דורש, התקבלתם, שמחתם והתרגשתם, אבל פתאום הקשר בין מה שסיפרו לכם ובין מה שקורה בפועל... שמים וארץ.
אז כשזה המצב, אתם יכולים לנסות להציף, להסביר, להגדיל ראש ולהכנס לתחומים נוספים. לפעמים זה עוזר ולפעמים לא.
מה אפשר לעשות כדי למנוע מראש את המצב הזה? לשאול שאלות- לבקש להבין לעומק מה יכלול התפקיד, מול מי תצטרכו לעבוד, לציין מה אתם מחפשים (ראיון עבודה הוא הדדי, גם לכם מותר ואפילו נדרש להקשות ולשאול שאלות), לעשות עד כמה שאפשר תיאום ציפיות. תנסו להבין למה עוזב מי שעוזב את התפקיד. אתם יכולים לבקש לדבר עם אנשים במחלקה, או אפילו עם מי שאותו תידרשו להחליף. בקשו דוגמאות- איך יראה היום יום, מה יהיו המשימות.
הבוס הנוראי-
כולנו שמענו סיפורי אימה על בוסים איומים, אבל מה אתם עושים כשאתם מוצאים את עצמכם עובדים עבור אחד כזה? בוסים נוראיים יכולים להיות פוגעניים, מניפולטיביים ואפילו לא חוקיים במעשיהם.
איך אפשר לנסות להמנע מעבודה עם בוס כזה? לפני חתימה עם החוזה, כשאתם כבר בתהליך מתקדם וברור שאתם מועמדים מובילים, בקשו לדבר עם עובדים במחלקה, שאלו על תרבות החברה. חפשו דגלים אדומים כגון תחלופת עובדים גבוהה או ביקורות שליליות באינטרנט. שימו לב לניואנסים, אולי לא יגידו לכם את כל האמת, אבל אתם יכולים לשמוע אם עובד מרוצה מאוד או מסוייג. אם אתם כבר מוצאים את עצמכם עובדים עם בוסים נוראיים ויש חשש להתעמרות בעבודה, פנו לייעוץ משפטי.
הראיון המביך-
גם כאן, הלוואי והייתי יכולה להעביר את כל המראיינים סדנת ראיונות, אבל לצערי, זה לא תמיד קורה ולא תמיד יש HR מספיק חזקה ומקצועית שמלווה את הארגון ואת המנהלים. כבר שמעתי הכל (או אולי לא...)- שאלות לא חוקיות, מוזרות, סתם מציקות, התנהגות לא מכבדת.
מה עושים? קודם כל, תשארו רגועים. אם נשאלתם שאלה לא חוקית או לא הולמת, לדוגמה על מצבכם המשפחתי, תוכלו לענות: " אני לא חושב שזה רלוונטי לתפקיד, אבל אני יכול לספר על ניסיון העבודה הרלוונטי ועל איזה עובד אני". כן, זה יכול להכעיס את המראיין, אבל לעומת זאת אתם נשארים נאמנים לאמת שלכם. אם מדובר בשאלה לא חוקית, אתם יכולים לפנות ל- HR בחברה ולהסב את תשומת ליבה.
נכון שאנחנו מגיעים לראיון עבודה כי אנחנו רוצים להתקבל לעבודה בחברה, אבל שווה להיות ערניים, לשים לב לדגלים אדומים, לבחון ולשאול שאלות הנוגעות לתרבות הארגונית, לתרבות בצוות, לאופי העבודה, לקצב העבודה. לפעמים הערנות הזאת יכולה למנוע חוויות לא נעימות ואפילו קשות במקום העבודה. אם יש לכם תחושה לא טובה, תבחנו אותה, אל תכנסו לעבוד במקום שלא מרגיש לכם.
אני יודעת שקל להגיד, תהליך החיפוש הוא קשה ומתיש, ואנחנו כבר ממש רוצים להגיע אל המנוחה ואל הנחלה, אבל לפעמים להיכנס לתפקיד וארגון שלא מתאים לכם או מתנהל בצורה שלא תואמת את הערכים שלכם, רק יגרור חוויות קשות, עזיבת מקום אחרי תקופה קצרה, יכול לפגוע בבטחון העצמי ובהערכה העצמית שלכם ולכן לפעמים עדיף להימנע מצעד כזה.
מבטיחה לכם שויתור על מקום כזה רק יביא אתכם למקום מדויק יותר ונכון לכם.
רוצים להתייעץ ולבדוק האם המקום מדויק לכם? דברו איתי 054-5892442
コメント